Sidevisninger i alt

mandag den 29. juli 2013

Gulerodsboller - Bedre end de købte!

Denne opskrift på boller er en af mine favoritter da de næsten ingen fedstof indeholder og sukker kan helt udelades!
                                                                    Bages ved 200 grader i ca. 20 min

Til 15-20 stk boller skal du bruge:

100 gram gær
1/2 liter lunkent vand
1 tsk. salt
1 dl olie
evt sukker
2 æg
200 gram revet gulerod
100 gram groft hakkede solsikkekerner
1 kg mel (jeg bruger gerne 300 gr grahamsmel og 700 gr hvedemel for en grovere udgave)

Opløs gæren i noget af det lunkne vand. Tilsæt olie, salt, æg, evt. sukker og til sidst solsikkekerner og gulerødder skiftevis med melet.. Alt dejen godt sammen- som bliver en klæbrig masse. Tag lidt mel på hænderne og "klat" dejen på bagepladen og lad hæve i 20 minutter. Bages ved 200 grader i ca. 20 minutter.