Sidevisninger i alt

torsdag den 7. januar 2016

Fyldig fiskesuppe med mulighed for variation

Denne gang brugte jeg kæmperejer, laks og sejfilet

 Her en nem opskrift på hjemmelavet fiskesuppe som kan varieres efter smag eller efter hvilken slags fisk du har tilrådighed....

Fremgangsmåde:

50 gram margarine smeltes. Heri svitses 2 løg skåret i fine stykker, 3 fintrevne gulerødder samt 1 fintsnittet porre og evt. en smule revet selleri. Lad det småsnurre i 3-5 minutter , drys 2 spsk hvedemel og rør godt.
Tilsæt 8 dl vand
2 fiskeboullonterninger
1 klar boullionterning
paprika, friskkværnet peber samt evt. salt.

Kog suppen for svag varme i 10 min og tilsæt 2 dl piskefløde samt 2 dl hvidvin.
Tilsæt herefter 200 gram optøede rejer eller f.eks sejfilet, eller laks skåret i tern.

PEBERNØDDER LYSE uden æg - -næsten som de Vendsysselske



Denne opskrift fik vi af dagplejemor Tina for omkring 20 år siden og lige siden har den været en fast del af vores juletraditioner. Dejen laves uden æg så den er genial hvis man vil bage sammen med de små - OG de STORE som  ikke kan lade være med at smage af dejen.:-)

Vendsysselske pebernødder er de allerbedste!  men vil du selv bage er denne opskrift efter min mening den der kommer tættest på! Portionen er ret stor så få familien til at hjælpe med at trille små kugler eller halvér portionen hvis du er alene om det.

Dette skal du bruge:

375 gram margarine
1 kg hvedemel
500 gram sukker
1 kop juleøl
2 tsk kanel
2 tsk stødt nellike
2 tsk citron
2 tsk pomeranskal (eller kardemomme)
2 tsk hjortetakssalt

Bages ved 200 grader i 10-12 min.