Hyben smager skønt f. eks. ved morgenbordet, til nybagte boller, et godt surdejsbrød eller til lidt Camember eller Brieost. Du kan plukke en posefuld hyben gratis ude i naturen men det hårde arbejdet med at rense dem er knapt så fornøjeligt og holder os mange gange fra at gå igang med at lave marmelade. På nettet findes der tips tips om at gøre rensningen af hyben nemmere men ikke alle tips er lige gode. Et af forslagene jeg fandt var at smide de skyllede og afnoppede hyben i en blender - blende dem og siden hælde i en skålfuld vand for derefter at "fiske" de flydende frø op med en ske . Hold da op et evighedsarbejde siger jeg bare!
Nu har jeg prøvet mig frem med forskellige løsninger og her er hvad jeg selv fandt ud af og mener er nemmest: Smid hybene i fryseren natten over, Tag dem ud og halvér dem imens de stadig er frosne og faste og brug dine fingre eller en teske til at"grave" frøene ud. Det er nemlig kun selve skallen af hybenet du skal bruge til marmeladen. Resten af indmaden kommer med ud sammen med frøene og smides væk.
Dette skal du bruge:
1 økologisk citron- (fint revet skal samt saften af citronen)
1 vanillestang
1 skrællet æble skåret i mindre stykker |
|