Sidevisninger i alt

torsdag den 7. november 2013

Fire æbleopskrifter kager og desserter

                              Æblesæson!! 

                              Efteråret er er  kommet og æblerne skal høstes. 

   Hvad skal man så med æblerne? Kager og dessert naturligvis! 

Jeg har fundet 4 af mine traditionelle æbleopskrifter frem fra gemmerne så her kommer 4 tips i eet hug!

Æblekage med mandelsmag
Selvom Jeg hader at sommeren er ovre og Jeg er nødt til at indse at det nu er efterår, så er det nu dejligt at gense gamle opskrifter som hører efteråret og vinteren til....




                                                             


Æblekage med mandelsmag klar til at bages!

Æblekage med mandelsmag( gammel opskrift fra Ude og Hjemme)

Det skal du bruge:                                                    Bages ved 200 grader i ca 45 min.

3 skrællede æbler skåret i skiver
125 gram smør
180 gram sukker
2 æg
1-2 tsk. mandelessens
250 gram hvedemel
1 strøget barneske bagepulver
1 1/4 dl mælk
PYNT: Sigtet flormelis

Smør en rund form eller en springform og drys den med rasp. Skræl og skær æblerne i både og derefter i tynde skiver.
Rør smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt et æg ad gangen, smag til med mandelessens, bland mel med bagepulver og rør melet i skiftevis med mælken. Hæld en tredjedel af dejen i bunden af bageformen, læg æbler på og derefter dej skiftevis og slut af med æbler. Stil kagen på nederste rille i en forvarmet ovn på 200 grader og lad den bage i ca 45 min. Lad kagen køle lidt af og vip den over på et kagefad. Drysses med flormelis og serveres lun.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
En anden nem og hurtig opskrift er i en hel bradepande og passer fint når I er mange og kan ellers med fordel fryses ned i firkantede stykker og tages op efter behov. De tøes hurtigt op men smager også skønt lunede efter en lille tur i mikroovnen :-) Opskriften er fra  den svenske blog "Tre tjejer i köket" men her i en oversat version.

 

Æblekage i bradepande


                     Bages ved 200 grader i ca 20 min.
Det skal du bruge:
4 æg
5 dl. sukker
200 gram smør
2 dl. mælk
6 dl. hvedemel
4 tsk. bagepulver
8 æbler
4 spsk. sukker
4 tsk. kanel
                                                                        (evt. en frysepose)
Sådan gør du:
 Smelt smøret. Imens smøret køler af skrælles æblerne, udkernes og skæres i tynde både.( Æbler, sukker og kanel kan med fordel hældes i en frysepose og rystes godt. Så bliver æblerne ikke mørke.)
Pisk æg og sukker luftigt. Rør mel blandet med bagepulver i. Tilsæt mælk og det afkølede smør.
Hæld dejen i en bradepande foret med bagepapir. Fordel æblerne i dejen og giv dem et let tryk. Ønskes lidt pynt kan du drysse lidt perlesukker på inden bagning
Bages i ca 25 min ved 200 grader. Kagen skæres i firkanter når den er afkølet.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Crumblepie/ smuldretærte med æbler

                                                                                      Bages ved 200 grader i ca 40 min

Dette skal du bruge:
4 æbler
0,5 dl. brun farin
2 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
100 gram smør
1 spsk. brun farin
2 dl. havregryn
2,5 dl hvedemel

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader. skræl og del æblerne og fjern kernehuset. Skær de halve æbler i både og læg dem i en skål/frysepose blandet med brun farin, kanel og kardemomme.
Skær smørret i skiver og læg i en røreskål. Tilsæt brun farin, havregryn og mel. Nip dejen sammen med fingrene indtil det bliver en smuldredej. Fordel ca 2/3 af smuldredejen i en tærteform, fordel æblerne ovenpå og til sidst (øverst)den resterende 1/3 af smuldredejen.
Bages midt i ovnen i ca 40 min.

Server tærten med lidt vanilleis, pisket fløde eller en vanillecreme.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stegte æbler i karamelsauce

Til 4 personer skal du bruge:
4 æbler
3 spsk smør
1/2 dl. sukker
1/2 dl. lys sirup
2 dl. piskefløde
   2 spsk. groft hakkede valnødder
   (kan erstattes med hakkede mandler eller helt undlades  hvis man ønsker)

Sådan gør du:
Skræl, udkern og skær æblerne i både.
Steg æblerne i smør indtil de er halvt bløde. Tag dem op og læg dem på et fad.
Hæld sukker, sirup og fløde i panden og giv et opkog i ca 5 min.
Hæld karamel saucen over æblerne og drys nødder på.
Serveres med vanilleis:-)


Det var så 4 bud på hvad du kan bruge dine æbler til og Jeg håber at I læsere fik lidt ny inspiration. Har nogen af Jer, andre forslag på  æbleopskrifter eller har I måske Jeres egen yndlingsopskrift i vil dele så skriv gerne her på siden:-)
  God dag!