Sidevisninger i alt

Citron og urtemarinerede kartoffelbåde

Disse kartofler smager skønt sammen med grillet citron og timiankylling og kan forberedes i god tid. Citronsaften gør at kartoflerne ikke bliver mørke. Kartoflerne må gerne marineres i et par timer for at suge smagen til sig.                                        

Til 4 personer skal du bruge:                                               175 grader i ca 45 min

Ca 1 kilo skrællede kartofler skåret i både
Krydderurter: Persille, timian, rosmarin, estragon  eller hvad i nu har af krydderurter.
saften fra 1 citron
olivenolie
salt
peber
1 frysepose
1 bradepande
lidt smør

Krydderurterne hakkes groft og kommes i fryseposen sammen med saften fra citron, olivenolie samt salt og peber. Kartoflerne skrælles og skæres i både, kommes ned i posen, rystes godt sammen og lægges på køl i et par timer. En time før servering tændes ovnen på 175 grader og kartoflerne hældes over i bradepanden sammen med en smule smør (smørret modvirker at kartoflerne hænger fast i bradepanden) og steges  i ca. 45 minutter. Vend kartoflerne nogle gange.

Kartoflerne smager skønt sammen med Citron og timiankylling-se opskrift i sidemenuen.

Valg af krydderurter kan varieres og tilpasses menuen.
Står den f.eks på italiensk så brug evt. persille, oregano og basilikum og skal den have et græsk pift så tilsæt et par fed hvidløg, persille og oregano.
-Til den græske version smager græske bøffer og tzatziki skønt!  Kun fantasien sætter grænser.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv gerne til mig og fortæl hvad I synes om min nyoprettede blog!