Sidevisninger i alt

mandag den 17. november 2014

Pizza på gasgrill- En megasucces!

Skulle nogen af mine læsere være i tvivl så håber jeg at i her bliver overbeviste!
Hjemmelavet pizza på gasgrillen er MEGA GODT!og kan ikke erstattes af en almindelig ovn.
Men tag og investér i en pizzasten det er det værd. Du kan godt forberede dejen dagen inden eller om formiddagen og lade stå på køl.

Til to pizzaer skal bruges:

300 gram pizzamel (Tipo 0)
25 gram gær
2 dl lunkent vand
1 tsk sukker
1 1/2 spsk olivenolie
1 tsk salt

Opløs gær i lunkent vand, tilsæt sukker, salt og olivenlie-rør rundt og lad blandingen stå i ca 10 min. Tilsæt melet lidt ad gangen og gerne igennem en si for at gøre dejen let og rør melet ned med en gaffel. Tilsæt ikke mere mel end nødvendig- når dejen er blød og ikke klistrer for meget skal der ikke mere mel i. Gem lidt mel til udbagning. Del dejen i to lige store dele, pensl dem med olivenolie og tildæk dem med husholdningsfilm i mindst 1 time eller til næste dag.

Når dejene er hævet rulles de så tyndt ud som du kan og dæk dem til med et fugtigt klæde. Lad hæve i 30 min.

Tænd grillen på 250-275 grader og læg pizzastenene på. Forbered imens ingredienserne til fyld som f.eks kan være:

Tomatsauce
rødløg
Italiensk skinke
Ananas
Mozarella ost
Basilikum- blade eller tørret

Når grillen er varm skal det gå hurtigt! Det tager kun 5-10 min afhængig af varmen.
Læg dejen på stenene og smør tomatsauce på. Læg rødløg, ananas og mozzarella ost på og giv et par minutter med låget lukket. Læg til sidst den lufttørrede italienske skinke på og krydr med basilikum.

Vær klar til at flytte pizzaerne over på tallerkener og pynt med rucolasalat - så er de klare til at nydes!
Denne pizza er med garanti lige så god og sprød som pizzabagerens.
Hvis jeg gad og havde tiden til det ville jeg sagtens kunne undvære pizza udefra! For denne hjemmelavede pizza på gasgrillen kan sagtens måle sig med den købte udgave!