Sidevisninger i alt

tirsdag den 9. december 2014

Rocky Road med Dumle -Julegodter

Rocky Road

Om denne konfekt oprindelig stammer fra England eller USA- det ved jeg faktisk ikke men den findes i uendelige variationer både som desserter, kager og som is. Den engelske version indeholder kiks men her er den erstattet med Dumle som faktisk går fint i spænd med de saltede peanuts. Så dette må være den skandinaviske udgave. Opskriften kan varieres med f. eks. andre ristede nødder eller mandler, gelé hindbær, eller Dumle med lakridssmag. Og er man ikke glad for så mørk chokolade man man sagtens bruge 200 gram lys og kun 100 gram mørk chokolade istedet..Find din egen favorit- Give It a try!
















Det her skal du bruge til at lave denne Rocky Road:

200 gram mørk chokolade (72%)
100 gram mælkechokolade
 2 spsk sirup
85 gram smør
15 stk Dumlekarameller
1 1/2 dl saltede peanuts
10 store eller 20 små Amerikanske marshmallows

Lidt flormelis til serveringen

Start med at smelte chokoladen i et vandbad på middelvarme. Del imens Dumle-karamellerne i tre dele- nemmest med en saks. Bruger du de store marshmallows så del også dem- i 4 dele.
Tilsæt smør og sirup i chokolade blandingen og rør lidt ind i mellem.
Når al chokolade er smeltet drysses peanuts, dumle og marshmallows i og rør hurtigt rundt så at chokoladen dækker dem.

Hæld hele blandingen ud i en aluform eller en mindre bradepande dækket med bagepapir og stil den køligt i 4 timer. Når din Rocky Road er tilpas stivnet skæres den ud i små firkanter og opbevares køligt med bagepapir mellem lagene.
Man kan med fordel drysse lidt flormelis over konfekten (igennem en lille sigte) når den skal serveres.