12 små citronmuffins med lemoncurd
Først bages citronmuffins ifølge nedenstående opskrift. Imens muffinsene køler af laves lemoncurden som sættes på køl inden den sprøjtes ind i de afkølede kager
|
Opskrift muffins
100 g smeltet smør Bages i 175 grader i ca.10 min
2 æg
1 1/2 dl sukker
1 tsk. vanille sukker
2 dl mælk
Skal af 1 økologisk citron
4 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
- Tænd oven for 175 grader varmluft om du vil lave store muffins, og 200 grader varmluft om du vil lave små muffins.
- Pisk æg, sukker og vanille sukker lyst og luftigt.
- Rør i det smeltede smør, mælk og revet skal fra 1 citron
- Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen og rør det ned i dejblandingen.
- Fyld dejen i små papirs forme.
- Bag muffinsene i midten af ovnen i cirka 10 minutter eller til de er gyldne og "tørre" indeni.
saft og skal af 3 økologiske citroner
3 æg
150 gram sukker
60 gram smør i tern
Varm ved mellemvarme indtil det bliver som en creme.
Når det er blevet cremet så tag det af varmen.
Tilsæt revet citronskal og smør.
Rør rundt indtil smørret er smeltet.
Curden sættes på køl.
Når den er afkølet kommes lemoncurden i en sprøjtepose med tyl og massen sprøjtes ind i midten af hver muffins. Pyntes med glasur og evt med spiselige blomster f.eks stedmoderblomst.
3 æg
150 gram sukker
60 gram smør i tern
Sådan gør du:
Kom sukker, citronsaft og æg i en gryde.Varm ved mellemvarme indtil det bliver som en creme.
Når det er blevet cremet så tag det af varmen.
Tilsæt revet citronskal og smør.
Rør rundt indtil smørret er smeltet.
Curden sættes på køl.
Når den er afkølet kommes lemoncurden i en sprøjtepose med tyl og massen sprøjtes ind i midten af hver muffins. Pyntes med glasur og evt med spiselige blomster f.eks stedmoderblomst.