Her er mit bud på en god opskrift som stammer fra bogen "syv slags kager" (Sju sorters kakor -Sveriges mest solgte bagebog med 3,4 milj eksemplar og første gang udgivet i 1945.
Ca 50 snegle
Bages ved 250-275 grader i 8-10 min
150 gram margarine eller smør
5 dl mælk
50 gram gær
1 1/2 dl sukker
1 tsk. salt
1- 1 1/2 tsk. kardemomme
ca 1-1 1/2 Liter hvedemel (ca 1 kg)
1 æg til pensling
Perlesukker
Smelt margarine/smør , tilsæt mælken og lad blandingen blive håndvarm. Smuldr gær i en skål og hæld smør og mælkeblandingen over gæren og rør godt indtil gæren er opløst. Tilsæt sukker, salt, kardemomme og to tredjedele af melet. Arbejd dejen sammen til en blank og smidig dej og tilsæt resten af melet-men spar ca dl til udrulning. Drys lidt mel på dejen og lad den hæve 30-40 min under viskestykke.
Tag dejen op på bagebordet, arbejd den jævn og del den i 2 lige store dele. Rul hver del ud til en rektangel ca 1/2 cm tykkelse og smør dejen med smør/margarine, drys kanel og sukker på og rul den stramt sammen på længden. Se billeder neden:
Skær "rullen" i 2-3 cm tykke skiver og læg dem på en bageplade. Lad dem hæve mindst 20 min.
Pensles med sammenpisket æg og drysses med perlesukker. Bages i 8-10 min ved 250-275 grader og afkøles under viskestykke på en bagerist. God fryseevne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv gerne til mig og fortæl hvad I synes om min nyoprettede blog!