Sidevisninger i alt

Så skulle det prøves af- Pulled pork på grill/rygeovn


Ja jeg kan jo ikke lade være! Selvfølgelig skulle jeg også selv prøve at lave PULLED PORK på grillen, også selvom det er en lang proces, og efter at have gennemset flere forskellige opskrifter bestemte jeg mig for at prøve denne udgave af:

Pulled Pork Rub:

5 dele salt
3 dele rørsukker
3 dele paprika
2 dele barbecuekrydderi el. lign.
1 del cayennepeber
1 del chilipulver
1 del spidskommen


nakkestegen har fået sig en ordentlig "rub"og pakkes i film til næste dag










Nakkestegen gnides dagen før grilning ind i krydderi blandingen og pakkes ind i husholdningsfilm. Gem dog noget at krydderiblandingen til at drysse over kødet ved serveringen.
Som bekendt skal Pulled Pork steges ved svag varme over mange timer (gerne 12 timer) og på en kuglegrill/ røgeovn er det en ganske så omstændig en procedure at holde gløden og varmen ved omkring de 110 grader. Så jeg kan stærkt anbefale at bruge en almindelig ovn til de første timer for at lette processen. Jeg brugte vores rygeovn i stedet for kuglegrillen og puttede så rygeflis i bunden for at give kødet den helt rigtige smag men det kan selvfølgelig udelades.

Når stegen er mør (test om kødet kan trækkes fra i trevler med en gaffel) pakkes den ind i stanniol for at hvile.(Jeg lod den ligge i ca 20 min.)



Til serveringen fandt jeg Brødrene Prices version af vinegar sauce: www.pulledpork-dr.dk/DR1/SpisemedPrice

Krydret sauce fra North Carolina        

                                                                                       
4 dl æbleeddike
3 spsk. ketchup
2 spsk. brun farin
4 tsk. salt
1 spsk. tabasco                                                              
1-2- tsk. chiliflager (eller efter smag)
1-2 tsk. friskkværnet sort peber

Bland alle ingredienser grundigt og smag til. Saucen skal være sur, sød og stærk. Kom den i en beholder med låg. (Jeg brugte en patentflaske som er nem at hælde fra og rystes før brug). Saucen kan holde sig længe i køleskabet og kan også bruges til andet end Pulled Pork.


Serveringstips til Pulled Pork, Krydret sauce fra North Carolina,  Burgerboller, salat, coleslaw.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv gerne til mig og fortæl hvad I synes om min nyoprettede blog!