Sidevisninger i alt

Gulerodsboller bedre end de købte gulerodsbrud!

Denne opskrift på boller er en af mine favoritter da de næsten ingen fedstof indeholder og sukker kan helt udelades!
                                                                    Bages ved 200 grader i ca. 20 min

Til 15-20 stk boller skal du bruge:

100 gram gær
1/2 liter lunkent vand
1 tsk. salt
1 dl olie
evt sukker
2 æg
200 gram revet gulerod
100 gram groft hakkede solsikkekerner
1 kg mel (jeg bruger gerne 300 gr grahamsmel og 700 gr hvedemel for en grovere udgave)

Opløs gæren i noget af det lunkne vand. Tilsæt olie, salt, æg, evt. sukker og til sidst solsikkekerner og gulerødder skiftevis med melet.. Alt dejen godt sammen- som bliver en klæbrig masse. Tag lidt mel på hænderne og "klat" dejen på bagepladen og lad hæve i 20 minutter. Bages ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv gerne til mig og fortæl hvad I synes om min nyoprettede blog!