|
Denne opskrift giver 2 store og sprøde brød med dejlig smag af hjemmebag |
2 sprøde franskbrød
Den her opskrift er efter min mening et hjemmebag så tæt på bagerens franskbrød som man nok kan komme. Brødet har en skøn sprød skorpe og dejen er fantastisk nem at arbejde med!
Til to franskbrød skal du bruge:
900 gram -1 kg hvedemel
5 1/2 dl lunkent vand
40 gram gær
1 spsk sukker
2 tsk salt
2 spsk sirup
40
gram stuetempereret margarine
(2 spsk
birkes)
Opløs
gæren i lidt af det fingervarme vand og tilsæt derefter øvrige ingredienser. Dejen
æltes sammen og hæves i 30 minutter. Herefter slås dejen ned og deles i to lige
store dele og lægges på en bageplade. Opvarm ovnen til 220 grader og lad brødene
hæve lunt under plastfolie i 15 minutter. Pensl brødene med lidt smeltet margarine rørt ud i lunkent vand, drys brødene med birkes og rids hvert brød med 5-6 skrå snit i ca. 1 mm dybde.
Lad efterhæve i 5 min. Brødene sættes ind i midten af ovnen og der skrues ned
til 210 grader.
Efter ca. 10 minutter flyttes brødene ned i bunden af ovnen og
brødene bages videre (ca.10 min afhængig af ovn MEN de sidste 5 minutter af bagetiden, med ovndøren på klem!)
til de har fået den rigtige farve og når skorpe og bund
lyder hult når man banker forsigtigt på brødet.