Sidevisninger i alt

tirsdag den 12. januar 2016

Sprødt hjemmebagt franskbrød


Denne opskrift giver 2 store og sprøde brød med dejlig smag af hjemmebag

                                                  2 sprøde franskbrød


Den her opskrift er efter min mening et hjemmebag så tæt på bagerens franskbrød som man nok kan komme. Brødet har en skøn sprød skorpe og dejen er fantastisk nem at arbejde med!

Til to franskbrød skal du bruge:



900 gram -1 kg hvedemel


5 1/2 dl lunkent vand


40 gram gær


1 spsk sukker


2 tsk salt


2 spsk sirup


40 gram stuetempereret margarine


(2  spsk birkes)


Opløs gæren i lidt af det fingervarme vand og tilsæt derefter øvrige ingredienser. Dejen æltes sammen og hæves i 30 minutter. Herefter slås dejen ned og deles i to lige store dele og lægges på en bageplade. Opvarm ovnen til 220 grader og lad brødene hæve lunt under plastfolie i 15 minutter. Pensl brødene med lidt smeltet margarine rørt ud i lunkent vand, drys brødene med birkes og rids hvert brød med 5-6 skrå snit i ca. 1 mm dybde. 
Lad efterhæve i 5 min. Brødene sættes ind i midten af ovnen og der skrues ned til 210 grader. 
Efter ca. 10 minutter flyttes brødene ned i bunden af ovnen og brødene bages videre (ca.10 min afhængig af ovn MEN de sidste 5 minutter af bagetiden, med ovndøren på klem!) 
til de har fået den rigtige farve og når skorpe og bund lyder hult når man banker forsigtigt på brødet.