Papirsforme købt i Biltema |
Knäck/flødekrameller i gryde
Ca 75 stk.
2 dl piskefløde
2 dl lys sirup
2 dl sukker
3/4 dl hakkede mandler (uden skal)
Evt. 4 spsk rasp
1 knivspids bagepulver
Kom fløde, sirup og sukker i en gryde med tyk bun. Kog massen sammen til den bliver sej (125 grader) ca 30 min. Rør i massen en gang i mellen. Lav en kugletest - hæld nogle dråber af den kogte masse i en kop med koldt vand og test om den kan trilles til en kugle. Hvis ikke koges nogle ekstra minutter. Tilsæt mandlerne - evt. rasp og bagepulver.
Raspen gør dejen mere drøj og bagepulveret gør dejen porøs. Hæld forsigtigt massen i små papirsforme- enten med en metalkande eller noget der kan klare høj varme og med hældetud eller med hjælp af et par teskeer. Opbevar karamellerne i glas/dåse med tætsluttende låg og med bagepapir mellem lagene.
2 dl piskefløde
2 dl lys sirup
2 dl sukker
3/4 dl hakkede mandler (uden skal)
Evt. 4 spsk rasp
1 knivspids bagepulver
Kom fløde, sirup og sukker i en gryde med tyk bun. Kog massen sammen til den bliver sej (125 grader) ca 30 min. Rør i massen en gang i mellen. Lav en kugletest - hæld nogle dråber af den kogte masse i en kop med koldt vand og test om den kan trilles til en kugle. Hvis ikke koges nogle ekstra minutter. Tilsæt mandlerne - evt. rasp og bagepulver.
Raspen gør dejen mere drøj og bagepulveret gør dejen porøs. Hæld forsigtigt massen i små papirsforme- enten med en metalkande eller noget der kan klare høj varme og med hældetud eller med hjælp af et par teskeer. Opbevar karamellerne i glas/dåse med tætsluttende låg og med bagepapir mellem lagene.
Knäck/flødekarameller i mikroovn
Du skal bruge følgende:
1 dl piskefløde
1 dl lys sirup
1 dl sukker
1/2 dl rasp
1/2 spsk bagepulver
1/2 dl finthakkede mandler (uden skal) hældes i efter ca 1 min.
1 kop med koldt vand til kugleprøve
Små papirsforme (kan bl.a. købes i Biltema)
Alle ingredienser foruden bagepulver og de fint hakkede mandler kommes i en høj ildfast skål og sættes i mikroen på fuld effekt. Efter ca et minut røres de finthakkede mandler i og mikroovnen
tændes igen. Massen skal være lys og boblende.Efter ca 6 min røres bagepulver i massen og der "mikres" videre i ca et min. Så tages en lille skefuld masse op og kommes i en kop med koldt vand. Hænger massen fint sammen og kan trilles til en fast kugle er massen klar. Hvis ikke - fortsættes i et minut ad gangen indtil massen har den passende konsistens. Massen kommes i papirsforme og opbevares i glas/dåse med tætsluttende låg og med bagepapir mellem lagene.
Karamellerne bør opbevares køligt.