Sidevisninger i alt

mandag den 1. december 2014

Tyttebærsylt



Tænk at man kan være så heldig at få  næsten 4 kilo svenske tyttebær foræret. TUSIND TAK Staffan og Ilse! Tyttebærene plukket i Sverige, eksporteret til Danmark og derefter frosset ned. Klar til at koges til tyttebærsylt.
Og nemt er det!
Du skal udover tyttebærrene kun bruge sukker, rengjorte glas med låg og en smule Atamon.






Varm rengjorte glas i ovnen på ca 100 grader i 10 min -tag dem ud og afkøl lidt.
Et kilo rensede tyttebær  kommes i en gryde og varmes forsigtigt op til kogepunkt. Lad tyttebærene småkoge i ca 5 min og tilsæt derefter et halvt kilo sukker. Lad koge op og skru igen ned til at småkoge i yderligere 5 min.
Imens skylles glassene med lidt atamon og så er bærrene klar til at hældes på glas.
Fyld glassene helt op og skru låg på. Vend glasset hurtigt på hovedet - det skaber vacuum og sikrer dig at dine bær holder sig.
Glassene opbevares køligt.

Så kom tyttebærene på glas. - OBS glasset til venstre er genbrugsglas og ikke den købte vare!