Sidevisninger i alt

Italiensk chokoladekage med Daim!

En af mine gamle favoritter og som altid værdsættes af mine gæster er den italienske chokoladekage. Hvor italiensk den er skal jeg lade være usagt men populær er den og flot ser den ud med sin glasur og hakkede Daim. :-)

Her kommer opskriften:                                                  200 grader ved 30-40 min.

150 g mørke chokoladeknapper
1 1/2 dl. mælk
50 g mørk farin
1 tsk. vanillesukker
100 g smør
150 g sukker
3 æg
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver

Billede med tilladelse fra Mondelez Danmark APS                                                           

Glasur

150 g sigtet flormelis
3 spsk. smeltet smør
1 tsk. vanillesukker
2 spsk. stærk kold kaffe
Pynt: Daim 56 g (knust)Eller daimkugler som nu også kan købes..

Smelt chokoladeknapperne i mælken. Rør farin og vanillesukker i og afkøl. Rør smør og sukker lyst. Rør æggene i, et ad gangen. Bland mel og bagepulver og vend det i sammen med chokoladeblandingen. Kom dejen i en smurd raspdrysset form. Bag på nederste rille; 30-40 min ved 200 grader.
Daimbilleder brugt med tilladelse fra Mondelez Danmark APS

2 kommentarer:

  1. Ved du hvor opskriften kommer fra? Kan se den er populær hos mange på nettet

    SvarSlet
  2. Hej Louise! Denne opskrift er fra mine gamle gemmer af håndskrevne opskrifter som jeg nok har haft i de sidste femten år og jeg tror jeg har den fra min mor. :-)

    SvarSlet

Skriv gerne til mig og fortæl hvad I synes om min nyoprettede blog!