Sidevisninger i alt

onsdag den 18. september 2013

Leilas MUFFINS en opskrift til mange variationer!

Cupcakes... hmm synes nu nogen gange det er lidt opreklameret med cupcakes og alle mulige forskellige slags frostings. Nej jeg synes nu at vores traditionelle MUFFINS er de bedste.

Den bedste muffins - opskrift jeg kender og stærkt kan anbefale, kommer fra den svenske kok Leila Lindholm som har en stor passion for mad og bag. Leila har også egne tv-udsendelser og  sin egen hjemmeside: http://www.leila.se/  her finder man nemt ny inspiration.

Leila´s grundopskrift til kanongode muffins og som kan varieres -helt efter egen smag og lyst- er jo på svensk så for nemhedens skyld har jeg her oversat hendes opskrift til dansk, så det skulle være lige til at gå til sagen....

8 store eller 12 små muffins

Leilas muffins, grundopskrift

100 g smeltet smør                                                                               Bages i 175 grader i ca.10 min
2  æg
1 1/2 dl sukker
1 tsk. vanille sukker
2 dl mælk
Skal af 1 økologisk citron
4 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
  1. Tænd oven for 175 grader varmluft om du vil lave store muffins, og 200 grader varmluft om du vil lave små muffins.
  2. Pisk æg, sukker og vanille sukker lyst og luftigt.
  3. Rør i det smeltede smør, mælk og revet skal fra 1 citron
  4. Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen og rør det ned i dejblandingen.
  5. Læg papirs forme i en muffins-bradepande.
  6. Fyld med valgfrit fyld se neden.
  7. Bag muffinsene i midten af ovnen i cirka 10 minutter eller til de er gyldne og "tørre" indeni.

TIPS: Muffinsene er gode som de er men kan også med fordel fyldes (Ca 2 dl) med f.eks bær som blåbær, brombær, hindbær eller hakket chokolade, daim, æbler og kanel, nougat, rosiner, Lemon curd eller lige hvad du har lyst til..-)


Muffins bradepande

                                           Muffins med chokolade
                                           Naturel (vanillesukker og revet citron)

                                          Med brombær og hindbær


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv gerne til mig og fortæl hvad I synes om min nyoprettede blog!