Den bedste muffins - opskrift jeg kender og stærkt kan anbefale, kommer fra den svenske kok Leila Lindholm som har en stor passion for mad og bag. Leila har også egne tv-udsendelser og sin egen hjemmeside: http://www.leila.se/ her finder man nemt ny inspiration.
Leila´s grundopskrift til kanongode muffins og som kan varieres -helt efter egen smag og lyst- er jo på svensk så for nemhedens skyld har jeg her oversat hendes opskrift til dansk, så det skulle være lige til at gå til sagen....
8 store eller 12 små muffins
Leilas muffins, grundopskrift
100 g smeltet smør Bages i 175 grader i ca.10 min
2 æg
1 1/2 dl sukker
1 tsk. vanille sukker
2 dl mælk
Skal af 1 økologisk citron
4 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
- Tænd oven for 175 grader varmluft om du vil lave store muffins, og 200 grader varmluft om du vil lave små muffins.
- Pisk æg, sukker og vanille sukker lyst og luftigt.
- Rør i det smeltede smør, mælk og revet skal fra 1 citron
- Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen og rør det ned i dejblandingen.
- Læg papirs forme i en muffins-bradepande.
- Fyld med valgfrit fyld se neden.
- Bag muffinsene i midten af ovnen i cirka 10 minutter eller til de er gyldne og "tørre" indeni.
TIPS: Muffinsene er gode som de er men kan også med fordel fyldes (Ca 2 dl) med f.eks bær som blåbær, brombær, hindbær eller hakket chokolade, daim, æbler og kanel, nougat, rosiner, Lemon curd eller lige hvad du har lyst til..-)
Muffins bradepande |
Muffins med chokolade
Naturel (vanillesukker og revet citron)
Med brombær og hindbær
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv gerne til mig og fortæl hvad I synes om min nyoprettede blog!